Rooftopmovienights | Het Parool: 10X DIT MOET JE DOEN!
409
post-template-default,single,single-post,postid-409,single-format-standard,theme-bridge,non-logged-in,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Het Parool: 10X DIT MOET JE DOEN!

CULTUUR 

1. Mag Het Licht Aan Festival
Filosofeer, denk, praat, droom, dans, luister en kijk! De ideale plek voor idealisten is dit weekend het Mag Het Licht Aan Festival in de Tolhuistuin in Noord. Op zondag 21 juni kan je out-of-the-box stappen bij de Filosofische Beleving, denken over duurzaamheid, je laten inspireren door de expositie ‘Embodied Spaces’, de eerlijke Boodschappenmandcheck doen of een workshop ‘Instant Geluk’. En genieten van dans, theater, poëzie, film en muziek.

DOEN

2. Dag van de Architectuur
Ga op architectuursafari, een ontdekkingsreis langs de oevers van het IJ. Zaterdag 20 en zondag 21 juni is het de Dag van de Architectuur. Giraffen en bizons zul je niet tegenkomen, maar je kan wel mee op de Harbour Cruise over het IJ op zaterdag, waar ze je alles vertellen over architectonische hoogstandjes en bijzonder plekken rondom de rivier.

Watervrees? Er is ook een 16 kilometer lange fietsroute rondom het IJ, die alle 32 opengestelde gebouwen verbindt met de negen ‘spots’, belangrijke locaties in de herontwikkeling van de oevers (zoals de NDSM-werf en het Oosterdokseiland).

Op alle plekken zijn rondleidingen van architecten en bewoners of informatiekramen te vinden. En op de Pont zou je zondag zomaar verhalenverteller en IJ-oeverexpert Remy Vlek tegen kunnen komen.

ETEN
3. De NeighbourFood Market
De NeighbourFood Market heeft dit weekend een speciale editie: de Classique Weekender. Denk aan grootmoeders gerechten, maaltijden uit de middeleeuwen en bejaarde bereidingswijzen. Er is ook klassieke muziek: symfonie orkest de KlanKKast treedt op. En op de flea market is het een klassieke rommel. Het héle weekend in en voor de Zuiveringshal van de Westergasfabriek.

KINDEREN
4. Kamperen in Natuurspeeltuin Het Woeste Westen
Dé kans om een keer te overnachten in een stadse wildernis. Zaterdag 20 juni mogen kinderen ‘s avonds hun tent opzetten in Natuurspeeltuin Het Woeste Westen ter ere van hun vijfjarig bestaan. Campingspelletjes, een kampvuur met verhalen en gitaarmuziek, een nachtspel en dan naar bed. ‘s Ochtends mag je je eigen ontbijt bij elkaar scharrelen. Kinderen moeten wel onder begeleiding zijn van een volwassene.

FILM
5. Rooftop Movie Night
Kruip lekker weg onder een dekentje in de comfortabele zitzakken op de zeventiende verdieping van het Ramada Hotel. Hier wordt de Rooftop Movie Night georganiseerd. Handig dat de films pas om kwart voor tien beginnen, want de zon maakt lange uren dit weekend. Pikante bui? Vrijdag draait Fifty Shades of Grey.

OPEN
6. Oedipus Brewing
Oedipus Brewing opent vrijdag 19 juni de deuren van zijn nieuwe locatie. Een brouwerij, proeflokaal en werkruimte voor kunstenaars ineen. En dat is wel een feestje waard, met live muziek en hamburgers van The Beef Chief. Ter ere van de gelegenheid wordt ook het nieuwste biertje gepresenteerd: Rhubarb Ria. Een ode aan de moeder van Rick, een van de oprichters.

WINKELEN
7. De IJ-Hallen Vlooienmarkt
Ben je nog op zoek naar een omatheepot, gebreide bikini of kattenketting? Zaterdag en zondag is het weer zo ver: de IJ-hallen vlooienmarkt in Noord. Kom vroeg voor de mooiste spullen en later in de middag voor de koopjes.

BORREL
8. De Ceuvel
De Ceuvel bestaat één jaar. Wat doe je dan? Bierbrouwen met water uit de grachten natuurlijk. Op zaterdag 20 juni, tegelijk met de verjaring, opent ook de Cleantech Playground De Ceuvel, een speeltuin van schone technologie. De boot wordt weer een bar, er zijn workshops over duurzaamheid, interactieve games voor kinderen en livemuziek.

UITGAAN
9. Tram 10
Mis ‘m niet deze vrijdag 19 juni. Voordat de zomerdienstregeling in werking treedt, rijdt Tram 10 nog naar de laatste halte van dit seizoen. Met Sasha Carassi, Tahko en Paolo & Mr. Milano aan het stuur.

KUNST
10. Banksy Expositie ‘Keep it Real’
Zaterdag 20 juni opent de Banksy expositie ‘Keep it Real’ in de LionelGallery, de grootste show van de straatartiest ooit. Een bezienswaardigheid, want veel van Banksy’s straatkunst is gestolen, soms met muur en al. Tien originele werken en vijftig prints zijn er te koop. De prijzen kunnen oplopen tot wel een miljoen euro. De werken van Banksy zijn te bezichtigen tot 20 juli.

Geen reactie's

Geef een reactie

tickets